10 Things You Never Thought You’d Need To Know (But You Really Do)

1. Where is the “ham” in hamburgers?


Answer: The name hamburger is a reference to Hamburg, Germany, where salted beef steaks where a local favorite of sailors back in the day. Hamburgers as we know them today have ties to Texas history. Curious? Go check this out…

Reference: https://wonderopolis.org/wonder/why-aren-t-hamburgers-made-of-ham

2. Where was the first state fair held in the United States?


Answer: The first U.S. state fair was that of New York, held in 1841 in Syracuse, and has been held annually to the present year.

Reference: http://www.syracuseuniversitypress.syr.edu/encyclopedia/entries/new-york-state-fair.html

3. Why are hotdogs called hotdogs instead of hot sausages or hot porkies? 


Answer: Those Germans again! Some think it started as a joke about the shape of German dachshunds resembling the delicious sausages they also brought with them to the “new world”.

Reference: http://www.hot-dog.org/culture/hot-dog-history

4. What country is credited as having the first roller coaster?


Answer: We owe Russia for these staples of amusement parks.

Reference: Coker, Robert (2002). Roller Coasters: A Thrill Seeker’s Guide to the Ultimate Scream Machines, Metrobooks, New York. ISBN 1586631721. pg 14

5. What is the smallest town in the U.S.?


Answer: Buford, Wyoming

Reference: https://www.roadsideamerica.com/tip/32954

6. Why do restaurants serve sandwiches with pickles without asking the customer?


Answer: The pickle acts as a palate cleanser and brings out the other flavors of the food. 

Reference: http://mentalfloss.com/article/61816/why-does-your-sandwich-come-pickle

7. What is the name of the world’s most expensive diamond ring?


Answer: Blue Moon

Bonus: How much was the ring last appraised for? 


Answer: $48.4 million 

8. What is the name of the longest novel ever published? 


Answer: The Blah Story by Nigel Tomm. 3,277,227 words, which ends up being 7312 pages.

Reference: http://mentalfloss.com/article/18661/quick-10-10-longest-novels-ever

9. What is the highest grossing musical of all time?


Answer: The Sound of Music 

Reference: http://www.filmsite.org/boxoffice.html

10. What are the top 10 happiest countries in the world for the past decade?


Answer:

Denmark

Sweden

Australia 

New Zealand

The Netherlands

Canada

Finland

Norway

Iceland

Switzerland 

Reference: https://www.nationalgeographic.com/travel/top-10/2016-worlds-happiest-countries/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s